מתכונים פשוטים להכנה, טעימים ומתאימים בכל דיאטה קלה ומתונה.
כרוב כבוש בין לילה – מתכון רוסי
* 1 ק'ג כרוב קצוץ דק
* 2 גזרים מגוררים
* 2 כוסות מים
* חצי כוס חומץ
* 2 כפות שמן
* 3 כפות סוכר
* 1 כף מלח
* 2 שיני שום כתושות
להביא לרתיחה את כל החומרים מלבד הכרוב והגזר, לערבב את הכרוב והגזר בקערה גדולה. לשפוך מעל את מה שהרתחנו ולכסות בצלחת שתיכנס לתוך הקערה כך שתילחץ את הכרוב פנימה לתוך הנוזל.
להחזיק לילה בחוץ.
בבוקר המעדן מוכן.
גם דיאטתי וגם מאוד טעים!
חצילים רומנים עם גמבה
קולים חצילים על הגז, מוציאים את בשר החצילים, קולים את הפלפלים וסוגרים בשקית למספר דקות. קולפים את הפלפלים וקוצצים הכל יחד. מוסיפים שיני שום כתושות, מלח וחצי כוס חומץ. פיקנטי ודיאטתי.
חצילים בחומץ
* 3-4 חצילים
* 10 שיני שום
* 75 גרם חומץ
* 75גרם מים קרים
* חצי כוס מים רותחים
* חצי כף מלח
* 3 כפות סוכר
חותכים חצילים לפרוסות לאורך, מטגנים מעט בשמן רק להזהבה קלה ביותר
מסדרים בכלי פיירקס בשכבות חצילים ושום, מעל כל שכבת חצילים מפזרים שום פרוס.
מרתיחים חומץ, מים, מלח, סוכר בסיר ביחד.
שופכים על החצילים ולהשאיר לילה בחוץ, הכל מוכן בבוקר ולא לשכוח לשמור בקרור.
מרק בורשט רוסי ( חמוץ )
* 1סלק בינוני לא מבושל
* 3 גזרים
* חצי ראש כרוב קצוץ
* 2תפוחי אדמה
* 1בצל שלם קלוף
* חומץ
* שמנת חמוצה
* שמן
* מלח פלפל
קולפים ומגררים את הסלק על פומפיה, קולפים וחותכים לקוביות את הגזר ותפוחי האדמה.
מטגנים במחבת במעט שמן את הסלק המגורר למשך כדקה, ומיד מוסיפים כף חומץ
בוחשים ומטגנים עוד כ3 דקות.
מעבירים הכל לסיר בינוני,ומבשלים כ40 דקות.
לכל צלחת מוסיפים כף שמנת חמוצה (לא חובה אבל טעים)
מרק דלעת
* חתיכה יפה של דלעת קלופה וחתונה לקוביות
* 3 קישואים פרוסים
* 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות (לא חובה)
* 2 תפוחי אדמה
* מעט פטרוזליה
* 1 בצל שלם קלוף
* 1 כף אורז לבן
* כורכום-חצי כפית
* אבקת מרק-2כפות
* כמון-1כפית
* פלפל שחור-1כפית
מכניסים הכל לסיר גדול.
לכסות במים. לבשל לאחר הרתיחה שעה על אש בינונית.
לערבב מדי פעם ולהוסיף מלח לפי הטעם.
דיאטתי ומאוד בריא
מרק מצוין
* 4 תפוחי אדמה
* 1 בצל שלם קלוף
* חצי חב' אטריות ביצים
* 2כפות אבקת מרק עוף
* חצי כפית כורכום
* חצי כפית כמון
* מלח
בסיר גדול שמים את הכל מלבד האטריות
מבשלים 40דקות
מוסיפים אטריות ומבשלים עוד עשר דקות.
ילדים מתים על המרק הזה (גם מבוגרים)
סלט ירקות וקינואה
* מכינים קינואה מחצי חב' קינואה
* מלח
בסיר שמים קינואה ומים ומלח, מים בגובה 1ס'מ מהקינואה.
מכסים בנייר כסף
מרתיחים 5דקות
מניחים בצד סגור,עם נייר הכסף למשך 45 דקות
הקינואה אמורה להיות תפוחה ורכה כמו קוסקוס. אם עדיין קשה יש להוסיף חצי כוס מים ולחזור על התהליך,אבל לחכות רק 20 דקות.
קינואה נשמרת מצוין במקרר.
למעשה מכינים סלט ירקות, כל אחד מה שהכי אוהב
מערבבים עם כוס קינואה מוכנה ומקבלים מנה דיאטתית מלאה ערכים תזונתיים גבוהים.
כרוב בעגבניות – מתכון רוסי
* חצי ראש כרוב קצוץ דק
* 2 בצלים קצוצים
* 2 עגבניות קצוצות
* מלח פלפל
מערבבים את כל החומרים, מעבירים למחבת גדול ומכסים במכסה, על אש קטנה נותנים להתאדות ( ללא שמן וללא מים ) כ 40 דקות בערך, מערבבים מדי פעם. ז
מן הבישול יכול להתקצר בחמש דקות לפעמים. מצוין כסלט קר וגם כתוספת חמה סופר דיאטתית.
דייטה מתכנים מתכונים לדיאטה מתכוני דיאטה diet shtyv
תגובות אחרונות