בישראל כ20-30% מאכולוסיה סובלים מרמת כולסטרול לא תקינה בדם, ויותר מחצי מהם אינם מודעים לבעיה. חוסר המודעות מסוכן ויוצר בעיה כפולה. גם לא מטפלים במצב הכולסטרול הנוכחי, וגם ממשיכים להחמיר את המצב על ידי תזונה לא נכונה.
בעיות לב הן גורם תחלואה מספר 1 בעולם המערבי ואסור להתעלם מהתופעה.
רמת הכולסטרול עולה עם הגיל וכך גם הסיכון, אולם דבר זה יוצר אשלייה מסוכנת אצל צעירים, והם מאמינים שאין להם כל בעיית כולסטרול ואין להם צורך להבדק. אולם גם מי שנמצא בקבוצת סיכון נמוך צריך לדעת את מצב הכולסטרול שלו, אפילו אם הוא צעיר, רזה ושומר על אורח חיים נכון.
רוב הכולסטרול מיוצר על ידי הכבד, ורק 10% מרמת הכולסטרול הרע נקבעת על ידי התזונה והדיאטה שלנו. למרות זאת יש להקפיד על שמירה של תזונה נכונה, ולהמנע מצריכת מזון עתיר כולסטרול, המנעות מאכילת אברים פנימיים כגון כבד, מעיים ואפילו סטייקים, ואכילה מתונה של ביצים.
המסקנה כיום היא שביצים מזיקות פחות מאשר חשבו לפני תקופת מה, וניתן לאכול כ 3-5 ביצים בשבוע בשילוב עם תזונה מאוזנת כאשר אין מחלות לב, או לאכול 2-3 ביצים בשבוע במחלות לב מסוימות.
הטיפול לכולסטרול רע הוא על ידי כדורים, סטטינים ואחרים,למשל ליפיטור,
קבוצות סיכון בכולסטרול
כיום מחלקים את האוכלוסיה ל3 קבוצות סיכון מבחינת הטיפול בכולסטרול. קבוצת סיכון גבוה, בינוני ונמוך.
קבוצת סיכון גבוהה היא הקבוצה שסובלת מלחץ דם, סוכרת, משקל עודף, מעשנת וכדומה. בקבוצה זו מומלץ שהכולסטרול הרע לא יהיה מעל 70 ורצוי תמיד פחות.
בקבוצת סיכון בינונית רצוי כולסטרול פחות מ 100.
יש השפעה גנטית וסביבתית על רמת הכולסטרול, לכן כדאי להבדק בכל גיל, גם צעיר ובריא ובוודאי שמי שנמצא בקבוצת סיכון כלשהי. בדיקת כולסטרול היא בדיקת דם פשוטה והתוצאות יכולות להתקבל באופן מיידי.
תגובות אחרונות