דיאטת כרוב הינה דיאטה זמנית המיועדת לתקופה מוגבלת ומטרתה הורדת משקל ראשונית לשם קבלת מוטיבציה והתחלת תהליך ההרזיה.
דיאטת כרוב הינה דיאטה בה יש חוסר בערכים תזונתיים בסיסיים ולכן אסור לבצע אותה לטווח הארוך ולמשך זמ ממושךן. מעבר לסכנה בתזונה חסרה- קשה להתמיד ולהחזיק מעמד עם תפריט מסוג זה לאורך זמן.
כרוב נחשב כמזון בריא, טרי או מבושל במרק, ויתכן שיש לו השפעה מונעת לגבי סרטן הערמונית.
בדיאטת כרוב אוכלים מרק כרוב עם רכיבים נוספים במשך שבוע שלם יחד עם מרכיב תזונתי נוסף.
איך עושים מרק כרוב עבור דיאטת כרוב?
לשם הכנת מרק כרוב, יש להכין בצורה פשוטה מרק מראש כרוב שלם, בצל לבן, 2גזרים, שורש סלרי, גמבה אדומה, פטרוזיליה וכדומה.כמות המים: כ6 כוסות.
ניתן לגוון עם השורשים השונים ולהוסיף או להוריד רכיבים שונים כל עוד לא מוסיפים רכיבים שמנים למרק.
רצוי מאוד לא להוסיף אבקת מרק או מלח. במקרה שהמרק בלתי אכיל לחלוטין, אפשר להוסיף מעט מלח ולא להגזים.
בכל יום יש לאכול את המרק בכמות סבירה, לא לאכול כשלא רעבים אבל גם לא לצום. אין מגבלה מסוימת על כמות המרק מכיוון שמכיל מעט מאוד קלוריות. בכל יום יש להוסיף מרכיב נוסף לארוחה היומית. מצורפת דוגמא לתפריט שבועי המבוסס על דיאטת כרוב. רצוי להיוועץ בדיאטנית אשר תתאים את התפריט במדויק ובאופן אישי.
ביום הראשון יש לאכול אתהמרק עם מעט פירות במהלך היום (רצוי להמנע מבננות)
ביום השני לאכול את המרק עם מעט ירקות חיים או מבושלים ואפשר גם תפוח אדמה אחד.
ביום השלישי כמו ביום השני- עם 2 כפיות שמן זית איכותי
ביום הרביעי: מרק עם מוצר שניים מחלב רזה, רצוי יוגורט, ובנוסף 2 בננות.
ביום החמישי: מרק ובנוסף מנת בשר רזה, עוף או בקר, 300-500 גרם
ביום השישי שוב מרק, מנת בשר וירקות באופן חופשי.
ביום השביעי מרק ובנוסף כוס וחצי של אורז מלא וכוס מיץ טבעי.
לאחר מכן להמשיך כרגיל עם תזונה מבוקרת ותפריט מאוזן.
תגובות אחרונות